Klantprojecten Hobbyprojecten Schoolprojecten

De opdracht

Schoolopdracht leerjaar 1 periode 4

Maak met je groep van 4 tot 5 personen een educatief computerspel voor kinderen van een basisschool in groep 7 en 8.

Het resultaat

Wat we met onze groep hebben gemaakt is een spel, bedacht met kinderen en voor kinderen. In het spel hebben afvalmonsters de stad overgenomen. Het is aan de rat om alle problemen op te lossen. Het is de bedoeling om de afvalmonsters te verslaan en deze in de juiste afvalbak te scheiden.

Dit spel is geprogrammeerd in C# en maakt gebruik van het MonoGame framework.

Mijn aandeel

Bij dit project ben ik de verfrissende blik geweest. Bugs oplossen, de planning bijhouden en taken verdelen behoorden aan het begin tot mijn werkzaamheden. Ook heb ik alle presentaties voorbereid qua uiterlijk, en was het projectblog bijhouden mijn taak. Daarna heb ik alle geluiden in het spel geïmplimenteerd.

Prijswinnende game

Door onze programmeerdocent zijn wij uitgenodigd voor Exposed Now!. Dit is een wedstrijd tussen de beste projecten van de opleidingen Communicatie, CMD, Mediatechnologie, Informatica en Technische Informatica. Docenten mogen projecten die zij begeleid hebben opgeven. Dit mogen ze doen omdat ze iets mooi gemaakt vinden, een gaaf idee vinden, of omdat ze kansen zien om iets groter te maken. Bedrijven komen kijken of ze talentvolle studenten kunnen spotten, en aan het einde wordt de Exposed Now award uitgereikt. Alle bezoekers mogen hiervoor 3 stemmen uitbrengen op de projecten die zij het beste vinden.
En RatCycle heeft Exposed Now gewonnen!

Making of RatCycle

Voor dit schoolproject moesten we een making of video maken. Deze is hieronder te bekijken of via deze link.