Klantprojecten Hobbyprojecten Schoolprojecten

Oefenen

Ik wilde graag oefenen met het gebruiken van verschillende API's en deze implementeren in een jQuery applicatie.

Het resultaat

Wat ik heb gemaakt is een soort van Spotify, maar dan volledig gratis. Je kan een nummer zoeken door deze in te typen. Door vervolgens op het juiste nummer te klikken, wordt dit nummer afgespeeld, en wordt de bijbehoordende songtekst getoond. Het is mogelijk om een nummer te pauzeren, verder te spoelen en terug te spoelen. Daarnaast kan ook het geluid worden uitgezet en het nummer automatisch opnieuw afgespeeld worden.

API's

Voor het zoeken van muziek wordt de API van Spotify gebruikt. Hierdoor weet je zeker dat er alleen muziek gevonden kan worden. Vervolgens wordt er naar het gekozen nummer gezocht op YouTube. Dit nummer wordt afgespeeld in een verborgen embedded YouTube Iframe.

De API van de songtekst is een ander verhaal. Deze is namelijk niet even betrouwbaar als de API's van YouTube en Spotify. Daarom wordt er op de LyricWikia in een speciaal formaat eerst gezocht naar het gekozen nummer. De zoekterm moet hier speciaal voor worden aangepast zodat die de nummers beter herkent. Vervolgens wordt er uit de API een linkje opgehaald waar de volledige songtekst te vinden is. Daarna ript Mensic de muziek van deze webpagina af en wordt dat in Mensic getoont.

Testen is niet meer mogelijk sinds een update van de Spotify API.