Klantprojecten Hobbyprojecten Schoolprojecten

De opdracht

Schoolopdracht leerjaar 1 periode 2

De opdracht in dit project is een boekings-/reserveringssysteem te bouwen voor een echte klant. het systeem moet wel voorzien in een contact tussen jouw klant en haar klanten. Een systeem waarbij boekingen alleen door jouw klant kunnen worden ingevoerd voldoet dus niet.

Je gaat voor deze klant een webapplicatie ontwikkelen aangepast aan zijn of haar wensen. Belangrijk is voor jouw klant om te weten dat hij niet een kant-en-klaar systeem kan verwachten. Je maakt het om aan te tonen hoe met een dergelijk systeem gewerkt kan worden. Wil het echt ingezet worden, zal er waarschijnlijk nog een slag overheen moeten gaan. De investering van de klant bestaat in ieder geval uit drie gesprekken: een oriëntatie en een interview wat hij wilt (maak foto’s, video’s, notities en vraag goed door), een terugkoppeling van de eisen en wensen: klopt het dat het systeem dit moet doen? en aan het eind van het project een gesprek waarin je hem/haar de uitkomst demonstreert.

Het resultaat

Wat ik heb gemaakt is een vernieuwde versie van hun huidige website. Een belangrijke functie die in dit systeem moest zitten was de mogelijkheid om de website gemakkelijk aan te passen. Om die reden is er een administratoraccount, die meer permissies heeft dan een normale gebruiker. Een administrator kan o.a. de teksten op de website aanpassen en producten in de webshop toevoegen.

Voor klanten is het ook mogelijk om een account aan te maken. Zij kunnen producten in een winkelwagentje stoppen en deze laten klaarleggen in de winkel.

Wil u de administratorfuncties uittesten? Dat kan! Log dan in met de volgende gegevens:
Email: test@test.nl
Wachtwoord: admin